Mládežnícky pobyt v Portugalsku - ostrovy Azores: "Get2Gether for Life in Europe"

22.03.2014 06:00

marec 2014

BzzGroup sa prihlásila ako účastník na výmenný projekt mladých v Portugalsku na Azórskych ostrovoch s názvom "Get2Gether for Life in Europe!" v marci 2014.

Ak máte záujem sa zúčastniť, napíšte nám najneskôr zatiaľ DO 10. januára 2014:
bzzgroup@gmail.com (do predmetu uveďte názov projektu: "Get2Gether for Life in Europe!") a pripojte VYPLNENÚ PRIHLÁŠKU, ktorú si stiahnete na našich stránkach: https://bzzgroup.webnode.sk/prihlaska/ a dopíšte termín, ktorý vám vyhovuje, aby ste sa mohli zúčastniť.

Vybraných účastníkov kontaktujeme do maximálne 7 dní po deadline na podanie prihlášky a podáme im bližšie informácie, ostatní budú automaticky náhradníci v prípade, ak niekto účasť zruší.

KDE: Angra do Heroísmo, Terceira, Portugal

KEDY: 22. – 29. marec 2014 alebo 29. marec – 5. Apríl 2014 s možnosťou +/- 1deň (8 dní vrátane dní cestovania) – dátumy sa čoskoro presnejšie určia

POČET ÚČATNÍKOV: 4 + 1 leader (vekové limity sú: 3 účastníci do 25, a 2 môžu mať viac)

CENA:
Ubytovanie, strava, program a aktivity budú zabezpečené a zaplatené portugalskou organizáciou. Účastníci zaplatia vopred 30% cestových nákladov, z ktorých Portugalci následne kúpia letenky. Suma predstavuje približne 200€. Ceny leteniek sa pohybujú okolo 500-600€, ale môžu veľmi stúpať. Z týchto 200€ sa NEBUDE preplácať, iba ak by letenka stála menej, a tým pádom by 30% vyšlo na menej.
Ďalším poplatkom je 10€ našej skupine za sprostredkovanie (zahrnuté v spomínaných 200€) plus účasť na zabezpečení reprezentačných materiálov a darčekov na medzinárodný večer.

DOROZUMIEVACÍ JAZYK: anglický

PARTNERSKÉ KRAJINY: Portugalsko, Slovensko, Taliansko, Grécko, Španielsko, Chrovátsko

UBYTOVANIE: Organizátori čoskoro pošlú mail s viacerými info (ubytovanie, program, dátumy...)

AKTIVITY:
One of the main questions of the project is the promotion of healthy lifestyles and the information about risk and protected behaviors related to young people. We believe that youth is the future and, therefore, young people need to be more participative in their life, so the main target group will be awared about the importance of healthy lifestyles and also drugs side-effect.
The project "Get2Gether for Life in Europe" aims to stimulate discussion on the impact and potential of cohesion and mutual understanding about healthy lifestyles in young population. Through the promotion of an Exchange that offers space and conditions for an active and enriching intercultural dialogue, the primary objective is to compare and discuss public policies, stereotypes, prejudices, projects, programs and campaigns related to consumption of ilicits substances in the six countries involved in this project and to empower participants to an active role in their communities and among their peer groups (multiplier effect). Later, we intent to form a network of support and development of new strategies of action that might enable future actions, partnership and training in this area.
This project also calls for the fact that 2013 will be the European Year of Citizens, that aims to facilitate Union citizens to exercise their right to move and reside freely within the EU, ensuring easy access to information about their rights, and, consenquently, engaging young citizens in discussing all sorts of topics.

Aktivity budú organizované prostredníctvom workshop-ov, role plays, energizerov, ice-breaking hier, outdoorových aktivít, diskusií a prezentácií, spoločenských hier a aktivít...

Okrem toho, účastníci prídu do kontaktu s kultúrou a zvykmi iných krajín Európy a navštívia rôzne zaujímavé miesta na Azoroch.

Ak by ste mali otázky a ak by ste mali záujem o ďalšie informácie, kontaktujte nás. V prípade záujmu nezabudnite zatiaľ najneskôr do 10/01/2014 poslať na „ bzzgroup@gmail.com „ vyplnenú prihlášku, ktorú nájdete na adrese:
https://bzzgroup.webnode.sk/prihlaska/

S pozdravom
BzzGroup